Spring naar content

VVT Instellingen

De VVT CAO verzekeringsoplossing per 1 oktober 2022

De VVT-CAO biedt per 1 oktober 2022 meer Inkomenszekerheid:

De VVT-CAO wordt binnenkort voorzien van een verplichting voor het verzekeren van het WW-risico én het verzekeren van het arbeidsongeschiktheidsrisico. In vakjargon beter bekend als het PAWW-risico of 3e WW/WGA-jaar én het WGA-Hiaat risico.

Momenteel buigen de specialisten van de vakbonden en de twee betrokken werkgeversverenigingen zich over de beste oplossing voor de VVT-medewerkers. Zowel prijs als inhoud zijn belangrijk bij het verzekeren tegen inkomensverlies.

Vast staat dat de ingangsdatum van deze CAO-voorwaarde gelegen is op 1 oktober 2022. Ook staat vast dat deze uitbreiding een volledige werknemerspremie wordt. De premie-inning ten behoeve van de Stichting PAWW komt echter per dezelfde datum te vervallen.

Er is door vele partijen al informatie verstrekt over de komende wijzigingen. Er zijn praktisch gezien echter nog wel wat zaken te regelen waar je op het eerste gezicht niet bij stil staat. Onderbelicht is bijvoorbeeld tot op heden gebleven hoe VVT-instellingen deze risico’s praktisch verzekerd krijgen voordat het 1 oktober is? Sommige instellingen hebben al iets geregeld wat mogelijk niet meer past of nu veel te duur blijkt te zijn. Facultatieve regelingen zullen (op termijn) verdwijnen; kortom ook op dit gebied is ‘werk aan de winkel’.
Het is voor VVT-organisaties van belang om naast prijs en inhoud ook goed te kijken naar de implementatiegevolgen door de regelingen. Uiteraard helpen wij u met oplossingen.

Er gaat veel veranderen in korte tijd.

Op de hoogte blijven en tijdig, veilig een complete oplossing ontvangen?

Meld dan hieronder uw contactgegevens aan:

 

Blijf op de hoogte

U kunt ons uiteraard ook bellen, wij staan u graag persoonlijk te woord. Tel. 076 – 205 51 31. Tel. 076 – 205 51 31